Camperservice

Autoservice Zwanenburg beschikt over 4 bruggen, waarvan de nieuwste brug
zeer geschikt is voor grotere campers en bedrijfswagens. Campers worden relatief rustig en beheerst gebruikt. Daardoor gaat er in de praktijk weinig mis. Eventuele problemen voorkom je met regelmatig onderhoud.

De voordelen van regelmatig onderhoud aan je camper:

  • Camper is veiliger
  • De kans op pech onderweg is kleiner
  • De levensduur van de camper wordt verlengt
  • De camper heeft een hogere inruilwaarde


Tips Camper check
Waar moet u opletten? Wat kunnen wij voor u doen!

Gasinstallatie
Wij controleren de kachel, de gasbrander van de koelkast, de branders van het kooktoestel op lekkages door de hele gasinstallatie af te persen. Het leidingsysteem zetten wij dan enige tijd onder druk. Eventueel drukverlies sporen we zo op en repareren dit vakkundig.

Gas en elektrische leidingen
Wij controleren en zetten deze zo nodig vast. Door het rijden met de camper ontstaan er trillingen door de cabine. Hierdoor kunnen de leidingen op den duur beschadigen of losraken.

Propaangasslangen
Wij geven het advies om de oranje propaanslangen na ongeveer vijf jaar te vervangen. Tussentijds kunt u wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes.

Drukregelaar
Deze heeft tegenwoordig een levensduur van 10 jaar. Voor campers moeten ze een afblaasventiel hebben. Dat voert bij een defect de te hoge gasdruk af naar buiten. Om in het buitenland tijdens het rijden de kachel te mogen gebruiken, zijn in de installatie geplaatste afslagventielen verplicht. Deze sluiten bij een aanrijding automatisch de gastoevoer af. Nederlandse campers zijn meestal niet standaard van dit systeem voorzien.

APK
Ook voor een camper is APK verplicht. Verblijft u voor langere tijd in het buitenland? Ook dan is het verplicht. Een APK keuring kan 2 maanden eerder met een geldigheid van 14 maanden worden uitgevoerd zonder dat de jaarlijkse APK-datum verandert. Soms is het mogelijk de APK in het buitenland te laten uitvoeren.